ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Γεροδήμου Μαρία
Γιαμάλογλου Αργύρης
Γιαννάκου Κατερίνα
Δεσύλλα Έλενα
Καμπίτση Τίνα
Καποδίστριας Παναγιώτης
Κουρή Αναστασία
Λαζαρόπουλος Χάρης
Λυχναράς Άρης
Μάλφα Μπέσσυ
Μιχαηλίδου Ελένη
Μπολονάση Έλενα
Παπαγεωργίου Σελήνη
Παπαδοπούλου Ιωάννα
Πόμμερ Αντιγόνη
Ray Jennifer
Σαλκιτζόγλου Άνθιμος
Σβαρνιά Μαρία
Σίννης Γιάννης
Τζανουκάκη Μαρία
Τσαγκαράκη Αθηνά
Τσέλιος Πανταζής
Φτούλη Αμέρισσα
Φωτοπούλου Άννα
Χάλαρη Ντόρα
Χειμώνα Αλεξάνδρα
Χριστοδούλου Πόπη
Ψιστάκης Μάνος

 

 
Αλεξάνδρα Χειμώνα

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του τμήματος κλασικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ορθοφωνίας, φωνητικής και σολφέζ στο Ουράνιο ωδείο, ενώ είναι εξοικειωμένη με τα περισσότερα είδη χορού (μπαλέτο και σύγχρονο στη σχολή της Μελίνας Κοροβίλα, latin και ευρωπαικό στα Galena’s dance studio). Γνωρίζει άριστα αγγλικά (κάτοχος Proficiency Cambridge), γαλλικά (κάτοχος Sorbonne I) και ιταλικά (κάτοχος Celi 3).

Το 2003 βραβεύτηκε για κείμενό της με θέμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα euroscola που διεξήχθη στο Στρασβούργο. Ενημερώνεται συνεχώς με σεμινάρια σε σχέση με τη δημιουργική γραφή, το θέατρο (ιδίως στο σύστημα Στανισλάφσκι και στη μέθοδο του Actor’s studio) και το public speaking.

Ως φιλόλογος, από το 2004 ασχολείται με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, της λατινικής, αλλά και της νεοελληνικής λογοτεχνίας στη μέση εκπαίδευση. Επίσης, ασχολείται με την επιμόρφωση ενηλίκων και στελεχών επιχειρήσεων σε θέματα γλώσσας, διαφήμισης και ρητορικής.

Το 2014 ήταν μία εκ των βασικών εισηγητών στο επιμορφωτικό σεμινάριο ξεναγών με θέμα «Παγκόσμια μυθολογικά μοτίβα», ενώ το 2017 επιστημονικός συνεργάτης στη δημιουργία και οργάνωση διηγήσεων προώθησης επαγγελματικών κανόνων στο συνέδριο HR Community conference and awards 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel με διοργανωτή το Skywalker.

Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: «Δον Καμίλλο», «Η παράσταση της…τρέλας», «Άσπρο, μαύρο και… λίγο ροζ», «Ζητείται…δολοφόνος», «Δανεικά κι αγύριστα».

Έχει ασχοληθεί και με το παιδικό θέατρο, παίζοντας στις θεατρικές παραστάσεις:  «Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό», «Ο Αττικούλης, η Αχδενπροσεξούλα κι ο μαγικός καθρέφτης», ενώ έχει επιμεληθεί πλήρως (συγγραφή, σκηνοθεσία, ενδυματολογία, σκηνογραφία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες) την παιδική παράσταση «Καλοκαιράκι, πια!».

Έχει γράψει τα θεατρικά «Αυγουστιάτικη πυγολαμπίδα» (2004) και «Ουπς, άκυρο» (2009), καθώς και ποιητικές συλλογές.

Στην τηλεόραση έχει παίξει στα «Σενάρια ζωής» (Star) και στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» (Mega).

Έχει διδάξει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και θεατρικό παιχνίδι σε τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων, χρησιμοποιώντας το θέατρο και το χορό ως μέσα έκφρασης ακόμα και για άτομα με ελαφρά κινητικά ή νοητικά θέματα. Συχνά, έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων.

Απ’το 2011 προετοιμάζει υποψηφίους για τις εξετάσεις του υπουργείου πολιτισμού ως προς την εισαγωγή τους σε δραματικές σχολές και την απόκτηση αναγνωρισμένου διπλώματος ηθοποιίας. Παράλληλα, αναλαμβάνει την πλήρη προετοιμασία υποψηφίων για οντισιόν κάθε είδους.

Στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa διδάσκει από την έναρξή του, μαθήματα φιλολογικά και δραματολογικά.
Tabula Rasa
Πληροφορίες
Καθηγητές
Τμήματα
Πρόγραμμα Σπουδών
Σεμινάρια
Επιτυχίες σπουδαστών
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία
Distance Learning
Photos & Videos

 

Tabula Rasa Blog

 

 
Copyright © 2010-2012. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «TABULA RASA»,
Τριών Ιεραρχών 18-20, Τ.Κ.11851, Θησείο, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2130024291 - 6940655331

** Αναγνωρισμένο από το κράτος με αριθμό απόφασης ΓΠ/7626/24.04.2012
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο,
ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993.