ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Γεροδήμου Μαρία
Γιαμάλογλου Αργύρης
Γιαννάκου Κατερίνα
Δεσύλλα Έλενα
Καμπίτση Τίνα
Καποδίστριας Παναγιώτης
Κουρή Αναστασία
Λαζαρόπουλος Χάρης
Λυχναράς Άρης
Μάλφα Μπέσσυ
Μιχαηλίδου Ελένη
Μπολονάση Έλενα
Παπαγεωργίου Σελήνη
Παπαδοπούλου Ιωάννα
Πόμμερ Αντιγόνη
Ray Jennifer
Σαλκιτζόγλου Άνθιμος
Σβαρνιά Μαρία
Σίννης Γιάννης
Τζανουκάκη Μαρία
Τσαγκαράκη Αθηνά
Τσέλιος Πανταζής
Φτούλη Αμέρισσα
Φωτοπούλου Άννα
Χάλαρη Ντόρα
Χειμώνα Αλεξάνδρα
Χριστοδούλου Πόπη
Ψιστάκης Μάνος

 

 
Κατερίνα Γιαννάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο όπου και πήρε Master σε Film and TV Studies με εξειδίκευση στο σενάριο από το National Film and Television School (NFTS) στην Αγγλία.

Εργάζεται σαν σεναριογράφος και script consultant σε τηλεόραση, σινεμά, animation και ως θεατρική συγγραφέας σε Ελλάδα και Λονδίνο. Για την τηλεόραση έχει γράψει τις σειρές: «Γοργόνες», «Κούκλες», «Η Λέξη που δεν λες» κ.α.

Έχει συνεργαστεί στο Λονδίνο ως σεναριογράφος στα animtion “My Stuffed Granny”, “Chhaya” και “Nature’s Ways” Έχει βραβευτεί με την τιμητική διάκριση σεναρίου στο Φεστιβαλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας για την ταινία “Γάτα Εξ’ Ουρανού” της Δ. Νικολοπούλου. Επίσης, με έδρα το Λονδίνο, έχει συν-υπογράψει τα σενάρια των ταινιών της Ani Laurie,  “Pedirgee” και “The Earth Belongs to No One”.

Το θεατρικό της έργο “Over A Bridge” παρουσιάστηκε στο Soho Theatre του Λονδίνου και  το «Μια Κανονική Μέρα» στην Αθήνα για δυο σεζον αποσπώντας σημαντικά βραβεία.

Οι δουλειές της έχουν αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: Best New British Animation στο Edinburgh International Film Festival, βραβείο καλύτερης ταινίας και σεναρίου στο London Independent Film Festival και στο Montréal World Film Festival, Best Screenplay Animation Award  στο Silicon Valley Film Festival, PRIX SAKURA AWARD στο Poitiers Film Festival, Grand Award of the Jury στο Festival Internacional de Animación, Silver win στο Chitrakatha και η ίδια έχει συμπεριληφθεί για τις δουλειές της στο Special BAFTA presentation for new Talents.

Έχει εξειδικευτεί σε διαφορετικές μορφές και στυλ δημιουργικής γραφής και στη “γλώσσα” και τους κώδικες κάθε είδους και, μεταξύ άλλων, γράφει σενάρια για πλατφόρμες video games.

Αυτή την περίοδο επίσης γράφει το νέο της θεατρικό έργο και συνεργάζεται σε μια σημαντική Γαλλό – Βρετανική σειρά, για την Ελλάδα της κρίσης, σε σκηνοθεσία της φημισμένης σκηνοθέτιδος ντοκιμαντέρ, Elisa Mantin. Ταυτόχρονα, διδάσκει δημιουργική γραφή στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa".

Tabula Rasa
Πληροφορίες
Καθηγητές
Τμήματα
Πρόγραμμα Σπουδών
Σεμινάρια
Επιτυχίες σπουδαστών
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία
Distance Learning
Photos & Videos

 

Tabula Rasa Blog

 

 
Copyright © 2010-2012. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «TABULA RASA»,
Τριών Ιεραρχών 18-20, Τ.Κ.11851, Θησείο, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2130024291 - 6940655331

** Αναγνωρισμένο από το κράτος με αριθμό απόφασης ΓΠ/7626/24.04.2012
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο,
ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993.