ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ
• Φθινοπωρινός κύκλος
• Χειμερινός κύκλος
• Εαρινός κύκλος
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ, ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κάθε ρόλος έχει τη δική του "μυρωδιά". Ένας καλός ηθοποιός οφείλει να διατηρήσει και να σεβαστεί αυτή τη "μυρωδιά", όσες επεμβάσεις κι αν χρειαστεί να κάνει ώστε να ενσαρκώσει στην εντέλεια το ρόλο που του έχει δοθεί!

Καθηγήτρια: Φωτεινή Τσακίρη
Max. 15 άτομα

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ηθοποιοί. Ο λεγόμενος «εργάτης του θεάτρου» είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά την εποχή του, τους ρυθμούς και τις εξελίξεις που εκείνη επιτάσσει. Ένα καλό θεατρικό έργο παραμένει κλασικό όσα χρόνια κι αν περάσουν αλλά η εποχή και οι συνθήκες το καθορίζουν και το διαφοροποιούν. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μυηθούμε στην τέχνη τόσο του αρχαίου, όσο και του κλασσικού και σύγχρονου θεάτρου, δουλεύοντας σε κείμενα γνωστών και αξιόλογων συγγραφέων. Μέσα από εντατική εξάσκηση σε δράματα και κωμωδίες θα αναπτύξουμε τις ερμηνευτικές μας ικανότητες και ταυτόχρονα θα αποκτήσουμε ένα προσωπικό ρεπερτόριο που πέρα από την προσωπική μας εξέλιξη, θα μας φανεί χρήσιμο και σε άλλες περιπτώσεις (ακροάσεις, εξετάσεις Υπουργείου Πολιτισμού, εξετάσεις Εθνικού Θεάτρου, κτλ). Παράλληλα, θα μάθουμε τον τρόπο να προσεγγίζουμε ένα ρόλο, μέσα απο τον εαυτό μας, χωρίς όμως να αφαιρούμε το χαρακτήρα και σίγουρα χωρίς να αλλοιώνουμε το νόημα και τη σημασία του εκάστοτε θεατρικού έργου. Πως άραγε θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε ένα ρόλο πάνω στη σκηνή, ώστε να παραμένει το κείμενο κλασικό αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο, σα να πρόκειται για κάτι εντελώς φρέσκο; Μέχρι το τέλος του σεμιναρίου θα κατανοήσουμε τη σημασία του διαφορετικού και πιο αληθινού τρόπου υποκριτικής, που ισχύει στις μέρες μας, μέσα από θεωρητική και πρακτική εξάσκηση ενώ συγχρόνως θα ανακαλύψουμε κρυφά κομμάτια του ίδιου μας του εαυτού.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τις βασικές αρχές της υποκριτικής καθώς και να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, για την τέχνη που αγαπάμε. Να εξασκηθούμε απο αυτή, μέσα σ’ αυτή!

 

~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Απαιτείται η φυσική παρουσία του σπουδαστή.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Tabula Rasa
Πληροφορίες
Καθηγητές
Τμήματα
Πρόγραμμα Σπουδών
Σεμινάρια
Επιτυχίες σπουδαστών
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία
Distance Learning
Photos & Videos

 

Tabula Rasa Blog

 

 
Copyright © 2010-2012. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «TABULA RASA»,
Τριών Ιεραρχών 18-20, Τ.Κ.11851, Θησείο, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2130024291 - 6940655331

** Αναγνωρισμένο από το κράτος με αριθμό απόφασης ΓΠ/7626/24.04.2012
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο,
ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993.