ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ
• Φθινοπωρινός κύκλος
• Χειμερινός κύκλος
• Εαρινός κύκλος
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΥΕΞΙΑΣ ΓΕΛΙΟΥ

Γέλιο... Η μουσική της ψυχής! Άσε το γέλιο να σε οδηγήσει...

Καθηγητής: Ηλίας Κουμπούνης
Max. 15 άτομα

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Όλοι γνωρίζουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, αλλά λίγοι συνειδητοποιούμε ότι είναι διαθέσιμη μια μακρά λίστα από θετικά ψυχολογικά οφέλη που μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν. Δεκαετίες εκτεταμένης έρευνας για το γέλιο μας έχουν διδάξει πολλά για τα οφέλη του στην υγεία μας και εξηγούν σε βάθος γιατί είναι καλό για εμάς. Το γέλιο πλέον αναγνωρίζεται ως μια θεμιτή μορφή προληπτικής (ως τρόπος ζωής) ιατρικής, καθώς και ως συμπληρωματική επιλογή για άλλες καθιερωμένες θεραπευτικές τεχνικές. 
Σκοπός  του προγράμματος είναι να σε βοηθήσουμε να εμβαθύνεις και να κατανοήσεις τις θετικές επιδράσεις του γέλιου στην ζωή σου. Η πρωτοτυπία του σεμιναρίου βασίζεται στο γεγονός ότι θα μάθεις να αντιμετωπίζεις με θετική στάση κάθε πρόκληση στην καθημερινότητά σου και να χρησιμοποιείς το γέλιο ως προσωπικό εργαλείο αποταύτισης από στενάχωρα συναισθήματα και δύσκολες καταστάσεις. Θα μάθεις να εκφράζεσαι καλύτερα και να “εκθέτεις” τον εαυτό σου, χωρίς τη χρήση χιούμορ ή κωμωδίας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορογράφους, θεατρολόγους, ψυχολόγους, life coach, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.
Το σεμινάριο λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης, προσωπικής ενθάρρυνσης, ανάτασης και εμψύχωσης με εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη, καλλιέργεια και αυτό-έκφραση διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς μας.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

 • Τι είναι η γελωτοθεραπεία. Η ιστορική διαδρομή της γελωτοθεραπείας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το αυθόρμητο και φυσικό γέλιο, το παιχνιδιάρικο γέλιο. Από το “προσποιητό” γέλιο στην προσομοίωση γέλιου και την χαρούμενη έκφραση και συμπεριφορά μέσω του αυτοσχεδιασμού.
 • Το σώμα μας - Η πύλη της ψυχής & των συναισθημάτων μας. Ακούω το σώμα μου σε κάθε συναισθηματική έκφραση. Τι νοιώθω τώρα; Πως αισθάνομαι; Περιγραφή των βιωμάτων μέσω ασκήσεων γέλιου.
 • Τα οφέλη της προσομοίωσης γέλιου. Αυτοσχεδιαστικές - βιωματικές ασκήσεις για την καλύτερη κατανόηση. Η θετική επίδραση του «Αυθεντικού χαμόγελου». 
 • Τεχνικές Αναπνοής. Η σημασία της διαφραγματικής αναπνοής. Εφαρμογή ασκήσεων. Επιτρέπω τον εαυτό μου να εκφράζεται και να αυτοσχεδιάζει ελεύθερα μέσω της αναπνοής.
 • Εκμάθηση βασικών ασκήσεων γέλιου. Μαθαίνω να βιώνω και να μεταμορφώνω κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου μέσω του γέλιου.
 • Τα τρία στάδια της παιγνιώδους διάθεσης. Ζέσταμα - παγίωση αποτελέσματος - πράττω και δημιουργώ ότι θέλω εκτός του πολιτισμικού πλαισίου.
 • Η σημασία των εμψυχωτικών δηλώσεων. Δίνοντας συγχαρητήρια στον εαυτό μου. Προσωπική ενδυνάμωση, ανάταση ψυχολογίας. Αξίζω να είμαι χαρούμενος.
 • Τα συναισθηματικά τεταρτημόρια. Σημαντικές Υπενθυμίσεις. Το γέλιο ως επιλογή. Το ραδιόφωνο των καλών ειδήσεων.
 • Η εφαρμογή παιχνιδιών σε συνδυασμό με ασκήσεις γέλιου. Η εφαρμογή του θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Η χρήση των Gibberish. Αυτοσχεδιασμός και έκφραση συναισθημάτων μέσω ακαταλαβίστικης ομιλίας
 • Η σημασία των δακρύων. Γέλιο - Κλάμα: Διαφορετικές οπτικές του ίδιου νομίσματος. Εξασκώντας ότι έχω μάθει. Ασκήσεις γέλιου - Χειροκροτήματα - Αναπνοές - Επιβεβαιώσεις.
 • Μοίρασμα - Απολογισμός. Η σημασία των ερωτήσεων. Τι; Και λοιπόν; Τώρα τι;
 • Πλήρης συνεδρία Ευεξίας Γέλιου - Ολοκλήρωση - Ευχαριστίες.

 

~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Tabula Rasa
Πληροφορίες
Καθηγητές
Τμήματα
Πρόγραμμα Σπουδών
Σεμινάρια
Κάρτα Μέλους
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία
Distance Learning
Photos & Videos

 

Tabula Rasa Blog

 

 
Copyright © 2010-2012. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «TABULA RASA»,
Τριών Ιεραρχών 18-20, Τ.Κ.11851, Θησείο, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2130024291 - 6940655331

** Αναγνωρισμένο από το κράτος με αριθμό απόφασης ΓΠ/7626/24.04.2012
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο,
ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993.